Фото: Валерій Залужний

Обговорили нагальні потреби ЗСУ: Залужний розповів про першу зустріч з американським генералом Міллі

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зустрівся з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Зустріч відбулася 17 січня у Польщі.

Про це Залужний повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За словами Головнокомандувача ЗСУ, під час зустрічі із генералом Міллі він окреслив американському колезі нагальні потреби ЗСУ, задоволення яких прискорить перемогу у війні з Росією.

"Сьогодні в Польщі відбулася моя перша особиста зустріч із головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Подякував генералу Міллі за непохитну підтримку і допомогу, надану Сполученими Штатами та союзниками Україні", —  розповів Залужний.

Варто зауважити, що це була не лише перша зустріч Залужного з Міллі, а й перший виїзд головнокомандувача ЗСУ за кордон із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, 6 січня Білий дім повідомив про виділення Україні чергового пакета оборонної допомоги на 3 мільярди доларів. Відомо, що до нього увійдуть бойові машини піхоти, самохідні артилерійські установки та машини із захистом від мін і засідок.

Додамо, українські військові прибули до США, де навчатимуться керувати Patriot.

Політика, 17.01.2023 19:43