Фото: ДБР

Обіцяв закрити кримінальну справу: на хабарі "погорів" правоохоронець з Кіровоградщини

У Кіровоградській області працівники Державного бюро розслідувань затримали посадовця, якого підозрюють у вимаганні хабаря за закриття кримінального провадження. Його взяли "на гарячому" під час отримання грошей. На Кіровоградщині ДБР викрило правоохоронця, який просив гроші за сприяння у закритті кримінального провадження.

Як повідомляє прес-служба ДБР, правоохоронець вимагав гроші з підозрюваного у справі щодо крадіжки у фермерів зрошувальних систем на полях. Свою "послугу" він оцінив в 120 тисяч гривень. За такі гроші він обіцяв не давати хід справі та погрожував чоловікові посадити його до в'язниці, якщо той не заплатить. Також за цю суму правоохоронець обіцяв повернути фігуранту екскаватор, який вилучили у межах розслідування кримінального провадження.

Хабарник

Фото: ДБР

За даними слідства, затримали підозрюваного прямо під час передачі хабаря. За цей вчинок йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років. Фігуранту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Національною поліцією України повідомили про підозру колишній очільниці Дніпропетровської регіональної держлабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.04.2024 04:31