Колаж: "Українська правда"

Кадиров смертельно хворий, — росЗМІ

За даними російського видання "Новая газета. Европа", в очільника Чечні Рамзана Кадирова некроз підшлункової. Така хвороба не залишає надій на його одужання. 

Журналісти вказують, що у Кадирова вже рік є проблеми зі станом здоров'я. Цей факт офіційно заперечує як він сам, так і його оточення, але такі суттєві зміни зовнішності, поведінки та зовсім інший робочий графік приховати неможливо.  

"Кадиров хворий, а перед Кремлем стоїть серйозна проблема — як найбезболісніше підготуватися в найскладнішому регіоні Росії до зміни влади, яка може відбутися вже найближчим часом", — пише видання.

У січні 2019 року очільнику Чечні вперше поставили діагноз "некроз підшлункової залози". Тоді він не особливо приховував, що вимушений піти у відпустку через "тимчасову непрацездатність". Заявивши про невелике нездужання, температуру і грип. За його словами, "крапельниці ставили всього два дні".

Лікування грипу крапельницями викликало у людей багато питань та вже у жовтні того ж року Кадиров зник із публічного поля зору, а в анонімних Telegram-каналах поповзли чутки про те, що його отруїли, але цю версію було оперативно спростовано. 

"Кадиров звичайна людина, яка може захворіти, отримати забій, схопити грип тощо", — спростував версію про отруєння помічник Кадирова Ахмед Дудаєв. 

У січні 2020 року Рамзан Кадиров знову був змушений брати для себе відпуску за все тих же причин — "тимчасова непрацездатність". За офіційною версією, в очільника республіки "дрібні проблеми зі здоров'ям". Вкотре йому призначили "курс крапельниць", який він пройшов у Москві. 

Видання зазначає, що далеко не всі надавали значення тому факту, що Рамзан Кадиров різко схуд, але саме різка втрата ваги є першим симптомом панкреонекрозу. Це захворювання дуже серйозне та характерне високою летальністю, болісно протікає й погано піддається лікуванню. З 2019 року він щонайменше двічі на рік почав проходити регулярні, зокрема й хірургічні, процедури в Центральній клінічній лікарні управління справами президента РФ.

Навесні 2022 року у Кадирова стрімко погіршилося самопочуття, але ця тема набрала розголосу лише торік. У цей час він почав зникати з поля зору публіки в найбільш незручні для цього моменти, а вже у вересні 2022-го потрапив до реанімації з гострою легеневою недостатністю, яка розвинулася у нього на тлі передозування транквілізатором "Дормікум". Зловживання цим препаратом може призвести до пригнічення дихальної діяльності. Цей потужний седативний препарат зазвичай використовують, щоб заспокоїти пацієнтів перед операціями, пише видання. 

"Навіть найбільш неуважний спостерігач не міг не помітити, як унаслідок відмови нирок і застою рідини в легенях (наслідки основного захворювання) Кадиров збільшився в розмірах у півтора раза. Форма його живота набула всіх ознак панкреатогенного асциту, у нього з'явилася моторошна задишка, він став насилу говорити, повільно ходити, занадто тепло для чеченського клімату одягатися. Торік у вересні Кадирову робили МРТ мозку, яке показало, що хвороба серйозно впливає на нього", — вказує російське видання.

Нагадаємо, у лютому Служба безпеки України спільно з Національною поліцією викрили молодиків з Київщини, які записали відео з гаслами "кадировців"Молодикам за скоєне загрожує до семи років ув’язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 22.04.2024 16:51