Фото ілюстративне. Джерело: enovosty

Одна з федеральних земель Німеччини готова повертати українських чоловіків додому

Федеральна земля Гессен у Німеччині готова підтримати обороноздатність України. Тому може допомогти їй повертати чоловіків, які втекли за кордон.

Про це повідомив Der Tagesspiegel із посиланням на заяву міністра внутрішніх справ федеральної землі Гессен Романа Позека. Про це він сказав у програмі суспільного мовника Німеччини ARD "Звіт із Берліна"

За його словами, взагалі вся Німеччина має допомагати Києву з набором кадрів до армії. Така допомога може передбачати різні заходи. Наприклад, Німеччина не має видавати українцям свої документи замість національних. Після того, як Україна припинила надавати консульські послуги військовозобов'язаним українцям, Позек "не бачить шансів", щоби ці люди отримали альтернативні документи в Німеччині.

"Це може також включати нашу допомогу в тому, щоб Україна могла залучити чоловіків, які втекли за кордон, але їх можна залучити у війні", — сказав політик.

Він також додав, що важливо підтримати обороноздатність України. Водночас Німеччина хоче залишатися безпечним притулком. Позек назвав це "дилемою". Федеральні землі та федеральне міністерство внутрішніх справ хочуть обговорити це питання 7 травня.

Нагадаємо, 24 квітня стало відомо, що офіційний Берлін не планує позбавляти чоловіків з України статусу біженців. Таке рішення ухвалено, попри те, що Київ призупинив для них консульські послуги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2024 20:37