Фото: Офіс президента

"Офіцер, який дуже допомагав країні": Зеленський відреагував на загибель "Джуса" в авіатрощі на Житомирщині

Президент Володимир Зеленський відреагував на загибель трьох українських пілотів у авіатрощі на Житомирщині. Глава держави наголосив, що наразі триває розслідування обставин трагедії.

Про це президент повідомив у Telegram. Зеленський пообіцяв, що розслідування з'ясує причини трощі.

"Вчора у небі над Житомирщиною сталася катастрофа. Троє льотчиків загинули. Серед них Андрій Пільщиков, позивний — "Джус". Український офіцер, один із тих, хто дуже допомагав нашій державі. Дуже! Мої співчуття рідним та близьким, усім, хто знав хлопців. Триває розслідування того, що сталося. Деталі говорити зарано. Звичайно, будуть зʼясовані всі обставини. Звичайно, Україна ніколи не забуде кожного, хто захищав вільне небо України", — йдеться у заяві президента.

На Житомирщині 25 серпня під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Уламки впали поруч з людськими будівлями. У Повітряних силах офіційно повідомили про загибель пілота з позивним "Джус" в авіатрощі на Житомирщині. 

"Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Серед загиблих — відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний "Джус", — повідомили у Повітряних силах.

TrueUA зібрав усе, що відомо про легендарного пілота, який понад усе мріяв про якнайшвидшу перемогу нашої країни.

Нагадаємо, наприкінці травня в Харківській області внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета загинули двоє курсантів Національного університету цивільного захисту. Начальнику однієї з кафедр повідомили про підозру за фактом вбивства двох осіб, вчиненого через необережність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 20:59