Фото: "Рівне вечірнє"

Офіційно звільнений: Третяка відправили у відставку з посаду міського голови Рівного

Міський голова Рівного Олександр Третяк офіційно звільнений — 31 серпня був його останнім робочим днем на цій посаді. Виконувачем обов'язків мера став секретар міської ради Віктор Шакирзян.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на начальника відділу правового забезпечення апарату Рівненської міської ради Олексія Капланова.

За його словами, постанову Апеляційного суду виконавчий комітет отримав 30 серпня о 16:15. 31 серпня всі документи, зокрема і розпорядження секретаря міської ради про звільнення міського голови, були готові. Віктор Шакирзян їх підписав.

"Відповідно до закону, останнім робочим днем є 31 серпня. І після підписання розпорядження секретар міської ради автоматично набув повноважень виконувача обов’язків міського голови. Сьогодні міський голова уже не перебуває у будь-яких трудових відносинах із міською радою та виконавчим комітетом", — сказав Олексій Капланов.

Він також підтвердив, що, попри рішення суду про усунення на рік, згідно із законом про місцеве самоврядування міський голова загалом звільняється з посади.

Олексій Капланов уточнив, що Олександра Третяка можна поновити на посаді винятково за рішенням Європейського суду з прав людини, адже інші інстанції в Україні таку категорію справ після апеляції не розглядають.

Раніше Третяк заявляв, що зосередиться на підтримці ЗСУ, громади та благодійних проєктів, які починав як мер.

Віктор Шакирзян готовий перебрати повноваження керівництва містом. Він також заявив про підтримку владою ЗСУ, а також про зосередження на стані укриттів та підготовці до нового опалювального сезону.

"Справа Третяка"

Національне агентство з питань запобігання корупції раніше склало три протоколи на мера Рівного Олександра Третяка. Приводом для них стало повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Незакрита справа стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук. Вона під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду теперішнього мера 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів.

Суд оштрафував Третяка на 6 800 гривень, а також позбавив права обіймати посаду терміном в один рік. Це рішення ще можна оскаржити. Третяк різко відреагував на рішення суду, назвавши справу "брудним замовленням".

Нагадаємо, що раніше Служба безпеки України повідомила про підозру в масштабній корупції заступнику Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Посадовець організував схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі нового трансформатора для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена унаслідок російських обстрілів навесні 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.09.2023 15:21