Фото: Офіс президента

Офіс президента відправив Арестовича у відставку

Офіс президента задовольнив прохання Олексія Арестовича про звільнення з посади позаштатного радника. 

Про це у коментарі УП повідомив прес-секретар президента Сергій Никифоров, пише TrueUA.

За словами Никифорова, керівник Апарату Офісу президента України Марія Вітушок підписала відповідний наказ про звільнення Арестовича.

Нагадаємо, 17 січня радник Офісу президента України Олексій Арестович написав заяву на звільнення після скандалу довкола його коментарів про вибух у Дніпрі.

Зауважимо, ввечері 14 січня Арестович у розмові з російським журналістом Марком Фейгіним заявив, що російську ракету Х-22, яка влучила у житловий будинок у Дніпрі, могли збити українські сили ППО, і вона, вірогідно, впала на під'їзд будинку і вибухнула після цього. Цю заяву підхопили російські пропагандисти. Згодом його слова спростували у командуванні Повітряних сил, а сам Арестович перепросив. Щоправда, згодом він переслухав сказане в ефірі й забрав свої вибачення. За словами Арестовича, йшлося про припущення, а не доконаний факт.

У понеділок, 16 січня, у парламенті ініціювали збір підписів з вимогою звільнити Арестовича з посади радника Офісу президента після його заяви про ракетний удар РФ по будинку у Дніпрі 14 січня. 

Політика, 17.01.2023 15:05