Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Андрія Нєбитова

Окупанти б'ють по українських ТЕС ракетами, в яких є азійські та європейські компоненти, — Єрмак

У ракетах, якими росіяни атакують українські об'єкти енергетичної інфраструктури, виявили деталі, які вироблені в країнах Європи й Азії. 

Про це повідомляє очільник офісу президента Андрій Єрмак.

"Ворог б‘є по українських ТЕС ракетами, в яких є компоненти країн Заходу та Азії", — пише Єрмак.

Зазначимо, що у четвер, 11 квітня, під час масованого обстрілу України російські загарбники пошкодили Трипільську теплову електростанцію. Голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота повідомляв, що внаслідок ракетного удару працівники ТЕС не постраждали.

"Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі", — вказував він.

Що відомо про Трипільську ТЕС

Трипільська ТЕС — найпотужніша електростанція на Київщині та найбільший постачальник електроенергії в Київську, Черкаську та Житомирську області. Підприємство займає площу 281,3 га. і розташоване в Обухівському районі, на березі Канівського водосховища.

Основні установки Трипільської ТЕС — чотири пиловугільних і два газомазутні блоки потужністю по 300 МВт кожний. Шість турбін і генераторів загальною номінальною потужністю 1800 МВт.

Нагадаємо, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький торік 19 листопада запевнив, що впродовж ремонтної кампанії енергетики відновило функціональність 95% підстанцій. За його словами, енергосистема України витримає будь-які атаки з боку ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 16:22