Фото: chas.news

Окупанти хочуть побудувати "музей СВО" у Криму: подробиці від Нацспротиву

Російські загарбники планують побудувати музей так званої "спеціальної воєнної операції" у тимчасово окупованому Криму. Наразі рашисти шукають обирають місце для майбутньої споруди.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

"Загарбники продовжують насаджувати культ війни та смерті на тимчасово окупованих територіях. Ворог планує побудувати "музей СВО", тобто глорифікувати загарбницьку війну Путіна проти українців та взагалі людської моралі", — йдеться у повідомленні.

За даними джерела, росіяни активно шукають проектантів, а місцеві гауляйтери обирають місце для будівництва.

Водночас Центр національного спротиву зауважує, що руїни недобудованої будівлі стануть музеєм окупації після звільнення півострова, а всі причетні до будівництва та "наукові співробітники", тобто пропагандисти, будуть нести відповідальність.

За даними Інституту вивчення війни, російська окупаційна влада продовжує спроби штучно змінити демографічний склад окупованої України. Загарбники активно працюють над виселенням українців з Криму та інших захоплених земель.

Раніше радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань повідомляв, що окупанти продовжують політику переселення українців на тимчасово окупованих територіях. Російські військові оголосили про евакуацію цивільного населення з Нової Каховки на Херсонщині.

За даними Центру національного спротиву, лише за місяць на тимчасово окупованих територіях Херсонщини росіяни депортували сто українців. Списки "евакуації" подаються з мешканців ТОТ, яких росіяни підозрюють в нелояльності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.12.2023 14:07