Фото: Центр нацспротиву

Окупанти на Херсонщині влаштували полігон на території заказника

На тимчасово окупованій території Херсонської області ворог облаштував артилерійський полігон.  Його розмістили на території заказника Карадай.

Про це повідомляє прес-служба Центру національного спротиву.

"На тимчасово окупованих територіях Херсонщини ворог облаштував артилерійський полігон на території заказника", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що з 2020 року на території півострова було створено державний ландшафтний заказник. Після окупації росіяни облаштували там артилерійський полігон й відпрацьовують стрільбу по акваторії.

"Варварське ставлення до природи є властиве росіянам, які також несуть відповідальність за підрив Каховської дамби. В російській парадигмі мислення не ціниться життя, ні людей, ні тварин, ні рослин", — додали в прес-службі.

Центр національного спротиву закликає й надалі надавати інформацію про пересування та розміщення військ РФ, щоб звільнити нашу країну від окупантів.

Нагадаємо, на початку грудня окупаційна адміністрація біосферного заповідника "Асканія-Нова", який розташований на Херсонщині, незаконно вивезла червонокнижних тварин до Російської Федерації. За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрілеця, з асканійського зоопарку вивезли по декілька особин зебри Чапмана, бізона американського, коней Пржевальського та оленя Давида. Всі ці види є червонокнижними та занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.12.2023 17:22