Фото: Міноборони РФ

Окупанти провалили старт широкомасштабного наступу: ISW назвав причину

В окупантів недостатньо сил для великого наступу на українському фронті. Однак армія РФ готується до ескалації конфлікту у східних областях України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики переконані що, російські мілблогери виглядають деморалізованими перспективами Кремля здійснити великий наступ і звинувачують чиновників адміністрації президента Росії в створенні недосяжних очікувань.

"Інформація про тактичні невдачі окупантів навколо Вугледара Донецької області ще більше послабила віру росіян у те, що їхні війська здатні розпочати рішучу наступальну операцію", — йдеться у звіті.

ISW запевняє, один із наближених до Кремля мілблогерів стверджував, що росіянам не вдалося швидко просунутися у перші дні свого наступу, аби захопити Вугледар, і що вони втратили ініціативу через швидке перекидання українськими силами резервів у цей район.

"Мілблогер відреагував на вірусні кадри, на яких ЗСУ знищують безладну колону російських механізованих військ у районі Вугледару, припустивши, що наступ там завершився", — підкреслили фахівці.

Аналітики додають, що мілблогери використали кадри, щоб розкритикувати російське військове командування за повторення тих самих провалів, які переслідували армію РФ протягом війни проти України.

Російські мілблогери виглядають деморалізованими перспективами Кремля здійснити великий наступ

Ключові висновки ISW:

  • Розбіжність між обмеженими російськими просуваннями в районі Бахмута та відсутністю суттєвих просувань в інших місцях може підтвердити зауваження про те, що армія РФ не в змозі забезпечити швидкий наступ за допомогою традиційної механізованої маневрової війни;
  • Засновник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин намагається врятувати свій вплив, що падає, оскільки Кремль продовжує відсторонювати його та його найманців;
  • У ніч з 10 на 11 лютого російські війська завдали ударів з повітря, ракет, повітряних і морських безпілотників по півдню України;
  • Російські війська продовжували наступальні дії поблизу Сватового та Кремінної;
  • Російські війська продовжують віддавати перевагу наступальним операціям у Донецькій області;
  • Загарбники, ймовірно, осушують Каховське водосховище на північ від окупованої Запорізької області;
  • Пригожин підтвердив, що ПВК "Вагнер" припинила вербування в російських в'язницях через закінчення терміну дії угоди з Міністерством оборони РФ.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Кремль хоче реалізувати проект "Друга Україна". Рашисти вже почали новий масштабний наступ, однак мають із ним проблеми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2023 07:01