Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Окупанти раптово перебазували склади зі зброєю на лівобережжя Маріуполя: названо причину

Російські загарбники перебазували з Невського на лівобережжя Маріуполя оперативно-тактичні склади зі зброєю й частково свій особовий склад. Це пов'язано з падінням уламків ракет від ворожої протиповітряної оборони, яка активно працює в районі окупованого міста.

Таку заяву зробив  радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, пише "Еспресо". Посадовець повідомив, що у середу, 1 травня, в Маріуполі пролунали вибухи — окупанти двічі намагалися збити щось, що рухалося в бік Ростовської області. 

"Наші люди бачили проліт ракет, а потім російська ППО влучно впала уламками у місце концентрації російських окупантів під Маріуполем, неподалік Невського. Потім їм стало дуже тривожно через це, і вони масово перебазували звідти оперативно-тактичні склади зі зброєю й частково свій особовий склад на лівобережжя Маріуполя, якомога далі від загрози. Тому що вони очікували, що буде повторний удар", — йдеться у заяві Андрющенка.

Радника міського голови також зазначив, що у Маріуполі почалися контрпартизанські заходи, що призвело до посилення перевірок автомобілів.

"Було перекрито головний проспект. Усі машини, які рухалися з напрямку, де було падіння уламків ППО, зупиняли й перевіряли автівки й документи. Тобто вчора у Маріуполі було дуже тривожно окупантам", — резюмував Петро Андрющенко.

Нагадаємо, вночі 24 квітня у тимчасово окупованому Росією Маріуполі пролунала серія потужних вибухів. Їх чули у всіх районах міста та узбережжя, а також навіть у Бердянську. 

Раніше партизани з руху "Атеш" зафіксували збільшення чисельності окупаційних військ у захопленому Росією Маріуполі. Очевидно, що це нова партія загарбників, які мають поповнити наявні російські підрозділи на лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2024 10:41