Наталія Гуменюк. Джерело: vikna.tv

Окупанти зменшили кількість штурмів на лівому березі Дніпра у чотири рази, — Гуменюк

Ворог не відмовився від наміру витіснити наші підрозділи з лівобережжя Дніпра. Проте протягом минулої доби 11 січня кількість штурмів росіян на цьому напрямку зменшилася у чотири рази.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За словами військової, минулої доби на лівобережжі Херсонської області було зафіксовано три штурми росіян. Це в чотири рази менше, ніж було раніше, коли ворог намагався штурмувати до 12 разів на добу.

Речниця підкреслила, що на лівому березі Дніпра контрбатарейна боротьба. Вона переконана, що вона досить результативна.

"За вчорашню добу там знищено 18 одиниць бронетехніки ворога, 11 одиниць — це важка артилерія. Також це самохідні установки, зокрема такі як "Гіацинт", — заявила Гуменюк.

Військова також проінформувала про знищення російського човна, антенної станції, двох спостережних пунктів, пункту збереження паливо-мастильних матеріалів рашистів та польового пункту боєпостачання.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, українські військові на лівому березі Дніпра активно використовують безпілотні літальні апарати. Вони оснащені боєприпасами для ударів по російських окупантах. Британські розвідники зазначають, що російські війська зазнають великих втрат через удари артилерії та дронів, які прикривають український плацдарм у Кринках на лівому березі Дніпра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 15:47