Наталія Гуменюк. Джерело: Ukraine Media Center

Окупанти знову обстріляли Україну вночі: Гуменюк розповіла, куди влучили терористи

Російські загарбники продовжують обстрілювати прифронтові території на Півдні України. У ніч на суботу, 30 грудня, окупанти знову атакували Херсонську область дронами та завдали артилерійських обстрілів.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, під час ударів росіяни застосували безпілотними, атаку сконцентрували більше на прифронтовій території — зокрема, Херсонській області влучань уникнути не вдалося.

"Дуже рясно ворог сипав цими снарядами, що баражують. Але влучання відбулися переважно в тих населених пунктах, де майже все зруйновано. Ворог просто продовжує терор. Також є влучання у самому Херсоні — це адміністративна будівля одного з підприємств і декілька автівок. Але, на щастя, про постраждалих інформація не надходила", — зауважила Гуменюк.

Близько о 04:30 росіяни обстрілювали регіон з артилерії. Наслідки ударів наразі уточнюються. Зокрема, наші воїни збили БпЛА "Шахед" над Миколаївською областю та ще два безпілотники над Херсонською.

Атака тривала майже чотири години. Тривалість пояснюється тим, що росіяни намагалися обійти системи захисту т протиповітряної оборони на Півдні.

Зранку Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв про те, що вночі ворог застосував проти України десять дронів типу "Шахед". Наша протиповітряна оборона "приземлила" п’ять із них.

Нагадаємо, декілька днів тому Наталя Гуменюк заявляла, що російська армія не має злагодженості у власних підрозділах через щільний графік ротацій. Це зумовлює шалені втрати ворога під час так званих "м’ясних штурмів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.12.2023 08:55