Фото: pixabay

Окупований Маріуполь на порозі епідемії: у багатьох містян симптоми вірусної інфекції

За останні чотири тижні у тимчасово окупованому Маріуполі збільшилася кількість хворих на вірусні інфекції.Цілком ймовірно, що у місті буде епідемія, оскільки рівень медицини в окупації низький.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram-каналі.

Згідно з інформацією місцевих пабліків, за останні чотири тижні у тимчасово окупованому місті зросла кількість хворих на вірусні інфекції. При цьому, дедалі більше містян звертаються за медичною допомогою до лікарень. У багатьох спостерігається висока температура, сильний кашель та інші неприємні симптоми.

"Окупанти не повідомляють, чи це спалах ГРВІ або коронавірусної інфекції COVID-19. Лікарні ніяк не підготували до періоду розповсюдження інфекційних захворювань, особливо що стосується хворих на ковід", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у медзакладах міста не вистачає необхідних препаратів та обладнання, а це, своєю чергою, може призвести до виникнення епідемії.

"Через низький рівень медицини в окупації захворюваність зростає. Тож у місті можлива епідемія", наголошують представники міськради Маріуполя.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) загострюється гуманітарна криза — цивільне населення залишилося без доступу до якісної медицини. Черги до вузькоспеціалізованих фахівців люди чекають тижнями.

За даними Центру національного спротиву, більшість цивільних лікарень на ТОТ не функціонують. Понад половина з них вже перепрофільована у військові шпиталі. Ще частину окупанти просто закрили через брак кадрів. А ті лікарні, які ще працюють, не надають якісних послуг людям. За попередніми підрахунками на ТОТ не вистачає понад три тисячі медиків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.01.2024 13:26