Фото: соцмережі

Оренда житла з оплатою у криптовалюті: в Аргентині підписали революційну угоду з біткоїном

В Аргентині оформили перший договір про оренду житла з розрахунком у біткоїнах. Це стало можливим після скасування закону, який передбачав суворе регулювання у сфері нерухомості.

Про це пише Business Insider.

"Відповідно до звіту, в Аргентині вперше у світі було підписано договір оренди на основі біткоїнів, що стало важливим кроком для впровадження криптовалюти", — вказує видання.

За даними місцевого ЗМІ Paginal12, минулого тижня власник і орендар квартири в Росаріо в Аргентині підписали договір оренди, згідно з яким оплата повинна сплачуватися щомісяця в біткоїнах.

Зазначається, що для розрахунку будуть використовувати криптовалютну біржу Fiwind. Щомісяця орендар житла має сплачувати суму, яка еквівалентна 100 доларам. Оплату потрібно проводити протягом перших п'яти днів кожного місяця.

В Аргентині у секторі нерухомості уже використовували криптовалюти для інших цілей (укладали угоди про продаж об'єктів нерухомості за цифрові монети). Проте вперше уклали договір про оренду житла з оплатою у біткойнах. 

Варто зазначити, що такі зміни відбулися після схвалення закону у грудні 2023 року урядом нового президента Аргентини Хав’єра Мілея. Документ дозволяє використовувати криптовалюту в офіційних контрактах.

Нагадаємо, на початку 2024 року курс біткоїна піднявся до найвищого рівня з квітня 2022 року. Лише за кілька днів криптовалюта подорожчала приблизно на 2,5%.

Додамо, криптобіржа Binance, яка є найбільшою у світі, припинила підтримку P2P-обміну криптовалют для росіян. Операції стали недоступними з 31 січня 2024 року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.01.2024 16:26