Фото: Facebook Yuriy Ignat

Падіння "Шахеда" на території Криму: з'явилась реакція Повітряних сил

На роботу безпілотних літальних апаратів можуть вплинути погані погодні умови, наприклад сильний вітер чи ураган. Тому падіння "Шахеда" у Криму, який окупанти запускали для атаки по Україні, є цілком нормальним явищем.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Тут нічого дивного немає. Все що завгодно могло відбутися. Це техніка, падає. Літаки падають, гелікоптери падають й безпілотники відповідно падають. Будь-яка помилка, технічна несправність могла завадити. В тому числі й погодні умови могли завадити", — запевнив речник Повітряних сил.

Юрій Ігнат додав, що занадто сильний шквальний вітер чи ураган буде відчутно впливати на роботу будь-яких літальних апаратів.

Раніше повідомлялось, що два "шахеди", випущені по Україні в ніч на 29 листопада, не дісталися до цілей. Один з безпілотників впав у тимчасово окупованому Криму, а інший — у Краснодарському краю Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат заявляв, що наразі не змінюватиметься система, за якої Повітряні сили оголошують повітряну небезпеку і щодо ударних безпілотників, ракетної атаки, тактичної авіації чи реактивних систем залпового вогню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 09:42