Фото: Pixabay

Палата представників США відхилила всі поправки до законопроекту про допомогу Україні

Палата представників Сполучених Штатів Америки відхилила всі поправки до законопроекту про допомогу Україні.

Про це повідомляє "Голос Америки".

За даними видання, було відхилено поправки конгресвумен Вікторії Спарц, яка пропонувала вилучити із проекту допомоги чотири положення, зокрема пов'язані з програмою PDA, що дає змогу Білому дому виділяти Україні зброю безпосередньо зі складів американської армії.

Крім того, Палата представників відхилила поправки конгресвумен Кет Каммак, яка наполягала на скасуванні всього невійськового фінансування, пов'язаного з Україною, та поправку від конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, яка пропонувала "кожну суму в доларах у цьому законі зменшити до нуля".

"Конгресмен Кевін Герн від Оклахоми сам відкликав свою четверту поправку, в якій пропонував заборонити використання коштів "Фонду підтримки економіки" для виплати пенсій", — зазначає видання.

Як відомо, Конгрес США з минулої осені не може дійти згоди щодо прохання президента Джо Байдена виділити нові кошти на фінансування допомоги Україні. Цього року Сенат США схвалив законопроект, який передбачає виділення близько 60 мільярдів доларів на фінансування допомоги Україні.

Нагадаємо, 19 квітня у Пентагоні заявили, що Україна отримає пакет військової допомоги одразу після того, як Конгрес Сполучених Штатів Америки схвалить відповідний законопроект. Зокрема, до нього увійдуть артилерійські засоби та системи протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.04.2024 20:10