Фото: Сили оборони півдня України

Палаючий пологовий у Дніпрі й багатоповерхівка в Одесі: у Зеленського показали наслідки ракетного терору росіян

Вранці 29 грудня країна-терорист завдала масованого ракетного удару по Україні. Зокрема, значних руйнувань зазнали Одеса та Дніпро.

Наслідки атаки показав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Пологовий будинок в Дніпрі. Багатоповерхівка в Одесі. Як світ має називати російську армію? Я знаю, як. Світ також має розуміти, хто це", написав він.

 обстріл одеса та дніпра 29 грудня

Наслідки ворожого обстрілу у Дніпрі. Фото: Telegram-канал Андрія Єрмака

обстріл одеса та дніпра 29 грудня

Наслідки ворожого обстрілу у Одесі. Фото: Telegram-канал Андрія Єрмака

Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський дав свою оцінку масованому обстрілу російською армією мирних міст України.

"Пологовий будинок, навчальні заклади, торговельний центр, багатоповерхівки та приватні будинки, комерційний склад, паркувальний майданчик. Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Запоріжжя й інші наші міста. Сьогодні Росія била майже всім, що має у своєму арсеналі: "кинджали", С-300, крилаті ракети, БпЛА. Стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505. Приблизно 110 ракет було випущено, більшу частину збито", написав Зеленський і пообіцяв, що "обовʼязково відповімо терористам на їхні удари". 

"І ми будемо боротися, щоб гарантувати безпеку своїй країні, кожному місту, усьому нашому народу. Російський терор повинен програти і саме так і буде", йдеться у повідомленні.

Також глава країни підтвердив, що унаслідок обстрілів є загиблі та поранені. Він висловив співчуття рідним і близьким загиблих та побажав якнайшвидшого одужання постраждалим.

Нагадаємо, у п'ятницю, 29 грудня, ворог завдав одного з наймасованіших повітряних ударів по території України. У столиці повітряна тривога оголошувалася тричі і сумарно тривала майже п'ять годин. Зазначається, що під час останньої тривоги столиця була атакована кількома десятками ракет різного типу. Вони заходили на місто хвилями і з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було уражено понад три десятки повітряних цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 11:13