Парижу не потрібні «уроки від диктатора», підкреслив міністр закордонних справ Франції

15 ТРАВНЯ 2018 15:44

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан засудив «неприпустимі» висловлювання чеченського лідера Рамзана Кадирова про вихідця з Чечні, який напав з ножем на перехожих в центрі Парижа.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на France 24.  

З такою заявою Ле Дріан виступив під час свого візиту в Лондон в понеділок, 14 травня.  

«Ми не потребуємо уроків від диктатора, що не поважає принцип верховенства права у власній країні, якому також дуже добре відомо, що тисячі чеченців воюють на стороні «Ісламської держави», - підкреслив глава МЗС Франції.  

Днем раніше Рамзан Кадиров заявив, що «вся відповідальність за те, що Хамзат Азімов (паризький терорист. - Ред.) встав на шлях злочинності, повністю лягає на владу Франції».   

«У Чечні він тільки народився, а дорослішання, формування його особистості, його поглядів і переконань відбувалося у французькому суспільстві», - написав глава Чечні в своєму Telegram-каналі.  

Напад на перехожих, при якому загинула одна людина і ще четверо отримали поранення, стався ввечері 12 травня на вулиці Монсиньї у 2-му окрузі Парижа, неподалік від будівлі паризької опери.   

За даними прокуратури, під час атаки 20-річний уродженець Чечні Хамзат Азімов кричав «Аллах Акбар», він був застрелений поліцейським на місці події.   

Терористичне угрупування ІД заявило, що напад в столиці Франції зробив нібито один з її «солдат».   

Азімов в дитинстві переїхав до Франції і в 2010 році разом зі своєю матір'ю отримав громадянство цієї країни.

 

Світ, 15.05.2018 15:44