Фото: прес-служба Київської Митрополії Української Православної Церкви

Патріарх Варфоломій закликав Україну та Росію провести обмін полоненими "всіх на всіх"

Під час великодньої літургії Вселенський патріарх Варфоломій закликав Україну та Росію до обміну полонених у форматі "всіх на всіх".

Про це повідомляє громадський рух щодо пошуку та повернення додому військових армії РФ "Наш Вихід".

"Ми молимося за справедливий світ у багатостраждальній Україні. Духовно ми підтримуємо ініціативу "Нашого виходу" щодо обміну військовополоненими між Росією та Україною з нагоди великого свята Великодня. Це було б дуже конкретним виразом сили Воскресіння. Ми молимо Господа милості просвітити наші уми і серця, щоб ми могли йти шляхом істини і свободи, повні воскресіння і надії, з воскреслим Христом на наших устах", — заявив Варфоломій.

Водночас в організації зауважили, що зверталися до Варфоломія з нагоди свята з проханням підтримати відповідну ініціативу.

"Ми, від імені родичів полонених воїнів, просимо Вас у цей день Святого Великодня, у день загального прощення та величі Духа закликати сильних світу цього до обміну полоненими за принципом "усіх на всіх"", — йдеться у зверненні патріарха.

Варто зауважити, що на католицький Великдень з аналогічним закликом провести обмін виступив Папа Римський Франциск у Ватикані.

Нагадаємо, раніше Вселенський Патріарх Варфоломій закликав християн до спільної дати святкування Великодня. Він висловив сподівання, що домовленість про спільну дату діятиме вже наступного року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2024 11:59