Фото: Pixabay

ПФУ пояснив, чому не всі пенсіонери старше 70 років отримують 300 гривень доплати

Українські пенсіонери, які досягли 70-річного віку, крім пенсії, отримують ще й доплати. Нарахування у розмірі 300 гривень здійснюються щомісяця, перед початком складання виплатних відомостей.

Водночас не всі українці отримують ці виплати у повному обсязі. Як пояснили у Пенсійному фонді, все тому, що деякі пенсіонери досягають відповідного віку протягом місяця. Таким особам надбавка виплачується пропорційно, а наступного місяця — повністю.

"Відповідно щомісячно, перед початком нарахування, провадяться всі перерахунки пенсій на наступний виплатний період, зокрема у зв'язку із встановленням щомісячної доплати до пенсії у розмірі 300 грн пенсіонерам, які досягли 70 років", повідомили у ПФУ.

У яких областях найвищі та найнижчі пенсії

Станом на сьогодні в Україні налічується 10,7 млн пенсіонерів. На початку березня було проведено переіндексацію виплат цій категорії населення, тому середня пенсія нині становить 5 238 гривень.

За даними Пенсійного фонду, найвищі виплати отримують мешканці столиці.

Так, у Києві у середньому пенсіонерам щомісяця виплачують 7129 гривень. Далі йдуть Донецька (6560 гривень), Луганська (6049 гривень), Дніпропетровська області (5804 гривень).

А ось найменші виплати отримують пенсіонери у Тернопільській (3998 гривень), Закарпатській (4164 гривень) та Чернівецькій (4182 гривень) областях.

Нагадаємо, що ветерани війни та жертви нацистських переслідувань не отримають щорічні виплати у травні. Все тому, що Верховна Рада перенесла дату виплат на День незалежності — 24 серпня. Цього дня виплачуватимуть кошти усім, хто боронив країну у всіх війнах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.04.2023 12:39