Фото: Facebook-сторінка Бориса Пісторіуса

Пісторіус про витік розмови німецьких офіцерів: Частина інформаційної війни Путіна

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що прослуховування офіцерів німецьких Військово-Повітряних сил та "злиття" їх розмови є частиною інформаційної війни Росії.

Відповідну заяву Пісторіус зробив у коментарі журналістам, передає N-TV.

За даними видання, Пісторіу вважає, що це була гібридна атака Росії, яка спрямована на підрив рішучості Німеччини.

"Це частина інформаційної війни, яку веде Путін (російський диктатор, — ред.). Йдеться про розкол. Йдеться про підрив нашої єдності. І, відповідно, ми повинні реагувати на це особливо обережно, але не менш рішуче", — наголосив він.

До того ж очільник оборонного відомства Німеччини зазначив, що не можна "піддатися Путіну" і він сподівається, що цього не станеться.

Водночас Пісторіус додав, що наразі очікує інформацію про розслідування Служби військової контррозвідки (MAD) щодо точних передумов інциденту у найближчі кілька днів. Лише після цього можна буде ухвалювати якісь рішення, в тому числі кадрові.

Нагадаємо, днями росіяни оприлюднили аудіозапис розмови німецьких офіцерів, у якому головнокомандувач військово-повітряних сил Німеччини генерал Інго Герхарц наказав своїм помічникам підготувати презентацію для міністра оборони про те, як Берлін може поставити Києву Taurus і як Україна може використати їх для знищення цілей, у тому числі склади боєприпасів і Кримський міст. Згодом високопоставлені німецькі чиновники підтвердили автентичність запису офіцерів на платформі WebEx.

3 березня німецький опозиційний депутат від ХСС Александер Добріндт заявив, що необхідно провести парламентське розслідування витоку розмови між високопоставленими офіцерами Бундесверу щодо України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.03.2024 20:59