Фото: Pixabay

Південна Корея ввела санкції проти російських суден та компаній: у чому причина

Південна Корея ввела санкції проти двох російських суден, залучених до транспортування військових вантажів до Північної Кореї. Крім того, під обмеження потрапили двоє російських громадян та їхні компанії.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Південної Кореї.

Зокрема, як стверджує міністерство, російські судна перевозили боєприпаси з КНДР, а компанії брали участь у підтримці ядерних та ракетних розробок Північної Кореї за допомогою залучення північнокорейських фахівців до роботи у РФ. 

Сеул наголошує, що торгівля зброєю між Росією та КНДР, є явним порушенням резолюцій Ради безпеки ООН та "актом, який серйозно загрожує миру та стабільності не лише на Корейському півострові, а й у всьому світі". Відтак, було ухвалено рішення щодо запровадження санкцій.

Крім того, Південна Корея додала до санкційного списку і дві російські організації та двох осіб, які їх представляють, адже вони причетні до відправки у РФ працівників Північної Кореї, включно з IT-персоналом. Так, під обмеження потрапили компанії "Интеллект" та "Содействие", а також їхні керівники Сєргєй Козлов і Фьодор Панфілов. Як зауважили у МЗС Південної Кореї, саме вони забезпечили північнокорейський персонал документами й іноземною валютою, а також сприяли його виїзду та перебуванню у РФ.

"Наш уряд ще раз рішуче закликає Росію негайно припинити будь-яку незаконну співпрацю з Північною Кореєю, включаючи військову співпрацю, яка порушує резолюції Ради безпеки, і виконати свої зобов'язання як постійного члена Ради безпеки ООН. Ми продовжуватимемо вживати суворих заходів разом з міжнародною спільнотою" — йдеться у повідомленні МЗС Південної Кореї.

Нагадаємо, 25 березня Сполучені Штати Америки ввели санкції проти організацій і осіб у Росії та інших країнах, які допомагали країні-агресорці обходити запроваджені щодо неї обмеження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.04.2024 09:51