Затримання подружжя агентів Росії. Джерело: СБУ

Подружжя агентів Росії наводило "Гради" на прикордоння Сумщини

Правоохоронці затримали подружжя агентів Росії, які наводили російські "Гради" на прикордонні території Сумської області. Тепер їм загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомили в Службі безпеки України.

"Контррозвідка Служби безпеки України запобігла новій серії російських обстрілів прикордонних районів Сумщини. У результаті спецоперації "на гарячому" затримано подружжя агентів російської розвідки, які готували удари по підрозділах ЗСУ, що обороняють північно-східні рубежі України", — йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, для обстрілу окупанти планували застосувати різні види озброєння, включаючи реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град". Щоби скоригувати ворожі атаки, фігуранти мали виявити місця базування українських військ і передати їх координати загарбникам.

Про цей задум агресора працівники СБУ дізналися ще на початковому етапі розвідувальної активності російських агентів. Це дозволило своєчасно провести комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ та затримати обидвох зловмисників, коли вони проводили дорозвідку поблизу потенційної цілі.

"Подружжя безробітних місцевих мешканців дистанційно працювало на російську спецслужбу через анонімний чат у месенджері. Для виконання ворожого завдання зрадники на власному автомобілі об’їжджали прикордоння, де відстежували позиції Сил оборони", — пояснили в СБУ.

Під час обшуку в затриманих вилучено мобільні телефони, які вони використовували для позначення геолокацій ЗСУ на ґуґл-картах. Слідчі повідомили фігурантам про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що декілька днів тому Служба безпеки України задокументувала підривну діяльність настоятеля Святогірської лаври Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Арсенія. Він "здав" російським окупантам розташування блок-постів Сил оборони в Краматорському районі Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2024 11:40