Погана успішність в школі підвищує ризик смерті в майбутньому

12 ЛИСТОПАДА 2017 12:28

«Погано вчитимешся - не знайдеш нормальну роботу». Напевно багато хто чув цю фразу від своїх батьків. Але що, якщо погана успішність може впливати і на наше здоров'я? Здавалося б, ніякого зв'язку між здоров'ям і поганими оцінками немає, проте учені з Каролінського університету довели, що люди, які погано вчилися в школі, мають набагато більш високий ризик самогубства, коли подорослішають. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Eurekalert.

Результати дослідження опубліковані в журналі Acta Psychiatrica Scandinavica. В ході дослідження були проаналізовані дані більше 26 000 чоловік у віці від 16 до 46 років. Ученими була виведена закономірність між їх шкільними оцінками і спробами самогубства в дорослому житті.

Як розповіла один з авторів дослідження доктор Альма Сорберг Валлвн: «Нам вдалося виявити, що чим нижче рівень успішності в школі, тим вище ризик здійснення спроби самогубства. Такі чинники, як соціальний статус, психічні захворювання батьків, не мали істотного впливу, а ось залежність між поганою успішністю і самогубствами простежувалася чітко».

На даний момент неясно, з чим це пов'язано, але, згідно однієї з гіпотез, погана успішність призводить до обмежених можливостей в дорослому житті.

У будь-якому випадку учені продовжуватимуть вивчати це дослідження з метою виявлення чинників, що зв'язують успішність і спроби суїциду.

Суспільство, 12.11.2017 12:28