Фото: СБУ

Полковнику СБУ пропонували хабар у мільйон доларів за допомогу в рейдерському захопленні компанії

У Києві працівники Служби безпеки України затримали чоловіків, які намагались підкупити офіцера Головного слідчого управління Служби безпеки. Підозрювані пропонували посадовцю мільйон доларів.

Як повідомляє прес-центр правоохоронного відомства, за цю суму фігуранти хотіли, щоб посадовець допоміг їм здійснити рейдерське захоплення видобувної компанії, яка володіє одним з найбільших кар’єрів на Вінниччині. Для цього співробітник СБУ мав безпідставно зареєструвати кримінальне провадження проти підприємства. 

За даними слідства, після відкриття фіктивної справи рейдери планували під виглядом понятих взяти участь в обшуках на території компанії, щоб оцінити її технологічні потужності. Надалі вони хотіли заводолдіти майном підприємства. Для своєї злочинної діяльності фігуранти просили додаткового сприяння від посадовця СБУ. 

Затримання підозрюваних у хабарництві

Фото: Служба безпеки України

"Втім, про отриману "пропозицію" полковник української спецслужби одразу доповів своєму керівництву. Завдяки цьому всіх чотирьох рейдерів було затримано "на гарячому" під час спроби передачі першої частини хабаря в одному із ресторанів столиці", — зазначають в СБУ.

Зазначається, що в ході обшуків за місцями проживання підозрюваних на території столичного регіону та в їхніх автомобілях було виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами оборудки. Слідчі повідомили всім чотирьом затриманим про підозру у пропозиції або обіцянці надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України). 

Затримання підозрюваних у хабарництві

Фото: СБУ

За такий злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 7 травня СБУ викрила мережу агентів Федеральної служби безпеки Росії, яка готувала вбивство президента України Володимира Зеленськогокерівника Головного управління розвідки Кирила Буданова та голови СБУ Василя Малюка. Також затримали двох полковників Управління державної охорони, які забезпечували агентів озброєнням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.05.2024 18:31