Фото: Міністерство оборони Литви

Польове обладнання та сухпайки: Литва передала Україні нову партію військової допомоги

У середу, 20 грудня, до України надійшла нова партія військової допомоги від Литви. 

Про це повідомили в литовському Міноборони.

Згідно з повідомленням, Збройні сили Литви передали українським військовим необхідне польове обладнання та десятки тисяч одиниць сухих пайків.

"Ми продовжуємо робити все можливе, щоб полегшити важку боротьбу України з жорстокістю агресора. Різне польове обладнання має вирішальне значення в холодну пору року. Кожен пакет нашої допомоги — це крок до перемоги", — заявив міністр національної оборони Арвідас Анусаускас.

Минулого тижня Литва також відправила в Україну кілька мільйонів набоїв та боєприпасів до переносних протитанкових мінометів малої дальності.

Крім постійних пожертвувань військової техніки та спорядження, Литва активно навчає, лікує та реабілітує поранених українських військовослужбовців, проводить консультації на експертному рівні та робить фінансовий внесок у міжнародні фонди для України.

Литва також затвердила довгостроковий план допомоги, який включає новий пакет фінансової підтримки у розмірі 200 мільйонів євро на 2024-2026 роки.

Нагадаємо, 15 грудня Україна отримала від Литви чергову партію військової допомоги. У міноборони країни зазначили, що Литва передала ЗСУ кілька мільйонів патронів і кілька тисяч боєприпасів до переносних протитанкових гранатометів малої дальності. Крім набоїв, у новий пакет оборонної допомоги, увійшли системи дистанційного підриву та зимове спорядження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 20.12.2023 14:57