Фото: nta.ua

Польські фермери блокують рух вантажівок у пункті пропуску "Рава-Руська": скільки автівок у черзі

У четвер, 25 квітня, польські фермери блокують на кордоні рух вантажівок у пункті пропуску "Рава-Руська". У черзі застрягли понад 100 машин.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Станом на ранок сьогодні на цьому напрямку в черзі на території Польщі загалом перебуває близько 150 вантажівок", — сказав він.

Посадовець зауважив, що незначну кількість вантажівок польські протестувальники все ж іноді пропускають.

"Польські фермери пропускають, але це нижче, ніж пропускна спроможність", — додав він.

Зокрема, Демченко зазначив, що з 21 квітня у бік Польщі може проїхати певна кількість вантажівок, "окрім тих, які перевозять с/г продукцію, бо її польські фермери взагалі на цьому напрямку відмовилися пропускати".

Водночас через пункт пропуску "Ягодин" після зняття блокади фіксується інтенсивний рух вантажівок в обох напрямках. Так, за добу кордон перетнуло 1300 вантажівок.

Нагадаємо, 22 квітня польські протестувальники розблокували один з найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною "Ягодин — Дорогуськ". Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

Також 20 квітня на кордоні з Україною польські фермери розблокували два контрольно-пропускні пункти. Рух вантажівок у напрямку "Шегині-Медика" та "Краківець-Корчова" відновлено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.04.2024 09:18