Фото: ситуація на кордоні з Польщею. Джерело – Facebook-сторінка Олега Ніколенка

Польські фермери відновили протест на одному пункті пропуску з Україною, — ДПСУ

Польські фермери відновили протест на контрольно-пропускному пункті "Устилуг-Зосин". У чергах на в'їзд до України на всіх пунктах пропуску стоять близько 2400 вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Учора у напрямку пункту пропуску "Устилуг" символічно почали відмовлятися від блокування руху вантажних транспортних засобів. Загалом ми бачили певне пожвавлення, але загалом на ситуацію це не вливає", — сказав він.

Демченко також зазначив, що наразі польські протестувальники не блокують рух автобусів та легкових автомобілів на жодному з пунктів пропуску.

Нагадаємо, на думку першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, польські фермери, блокуючи кордон з Україною, висувають вимоги більш політичного характеру, які не мають відношення до спільної аграрної політики.

Своєю чергою адміністрація президента Польщі Анджея Дуди схвалила ініціативу Володимира Зеленського зустрітися для розв'язання складної ситуації, яка склалася на польсько-українському кордоні. При цьому в Польщі не підтримали ідею зустрітися на самому кордоні, а запропонували для цього більш безпечні місця.

Раніше міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що Україна планує прокласти додатковий маршрут через річку Дунай, щоб збільшити експорт до довоєнного рівня, оскільки конфлікт з Польщею через постачання сільськогосподарської продукції блокує сухопутний кордон із Європейським Союзом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.02.2024 17:08