Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

Якщо виникне така необхідність, то польська влада готова допомогти Україні повернути додому чоловіків призовного віку. Це потрібно для того, щоби вони взяли участь у війні проти Росії.

Про це повідомив Polsat News із посиланням на заяву міністра оборони Польщі Владислава Косиняка-Камиша. Він нагадав, що Польща й раніше пропонувала допомогти Україні, щоби військовозобов'язані повернулися на батьківщину.

"Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе та чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоби допомогти Україні", — сказав він.

Водночас Косіняк-Камиш не розкрив деталей того, як саме Польща допомагатиме Україні з поверненням чоловіків.

"Будь-яка підтримка можлива", — заявив він коротко.

Таким чином міністр оборони Польщі прокоментував те, як би Польща відреагувала на запит Києва про допомогу в поверненні додому українців, які можуть втратити право на перебування в Польщі після закінчення терміну дії їхніх паспортів.

Як відомо, станом на січень 2024 року в країнах Європейського Союзу проживає близько 4,3 мільйона українців. Із них близько 860 тисяч — це дорослі чоловіки.

Раніше в Німеччині заявили, що не планують позбавляти чоловіків з України статусу біженців. Таке рішення ухвалено, попри те, що Київ призупинив для них консульські послуги.

Нагадаємо, 24 квітня Кабінет міністрів України оприлюднив постанову, згідно з якою українські чоловіки віком від 18 до 60 років більше не зможуть отримати закордонні паспорти, перебуваючи за кордоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.04.2024 00:44