Фото: zakordon.top

Польща готується до повного закриття кордону з Білоруссю: подробиці від МЗС

Польща може повністю закрити кордон з Білоруссю через присутність найманців ПВК "Вагнера" в сусідній країні. Таким чином польський уряд планує посилити безпеку власної держави.

Відповідну заяву зробив заступник глави Міністерства закордонних справ Польщі Павел Яблонський, пише CNN.

"Ми розглядаємо будь-які кроки, які будуть необхідні для захисту нашої території, захисту наших громадян, включаючи повну ізоляцію Білорусі, повне закриття кордону", — розповів очільник МЗС.

Яблонський наголосив, якщо напади й спроби дестабілізації продовжуватимуться — Варшава буде змушена закрити кордон. Він переконаний, що загроза з боку Білорусі є реальною, оскільки "вагнерівці" вже намагались проникнути на територію Польщі.

"Ми очікуємо нових спроб атак на нашому кордоні, можливо, нових спроб порушення нашого повітряного простору", — додав Яблонський.

Польща, зі свого боку, як відзначив Яблонський, розгортає все більше військ поблизу білоруського кордону.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомляла, що Росія планує втягнути Білорусь у повномасштабну війну з Україною. Окупанти вже готують масштабну провокацію на Мозирському нафтопереробному заводі, прикриваючись найманцями ПВК "Вагнера".

Раніше повідомлялось, що "вагнерівці" у Білорусі підійшли до литовського кордону. Президент Литви Гітанас Науседа занепокоєний, країна посилює охорону кордонів. На думку Науседи, така ситуація дуже зручна для організації провокацій як на кордоні Польщі та Білорусі, так і на кордоні Литви та Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.08.2023 17:15