Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Посадовцю "Київського метрополітену" повідомлено про підозру через понад 13 млн грн збитків

У період 2012-2017 років комунальне підприємство "Київський метрополітен" уклало угоду з акціонерними товариствами Росії щодо виробництва та постачань вагонів для київського підземного транспорту. Умови договору передбачили штрафні санкції, які накладалися на постачальників за недотримання термінів надання вагонів.

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

Правоохоронці зазначили, що заступник комунального підприємства "Київський метрополітен", попри те, що постачальник порушив умови контракту та не виконав в обумовлені терміни постачань вагонів, все одно погодив платіжні доручення на їх оплату в повному обсязі. При цьому він не враховував суму штрафу, чим завдав комунальному підприємству збитки на суму понад 13 мільйонів гривень.

"Посадовцю повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила важкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років", — йдеться в повідомленні.

Слідство триває, зараз розв’язують питання про обрання правопорушнику запобіжного заходу й усунення від посади.

Нагадаємо, начальник комунального підприємства "Київський Метрополітен" Віктор Брагінський заявив, що станцій, які зараз потребують термінового позапланового ремонту, в київському метро немає. Раніше через загрозу підтоплення частково обмежили рух синьою гілкою метро між станціями "Деміївська" та "Теремки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.01.2024 17:11