Фото: Міноборони Німеччини

Постачання танків Україні: між США та Німеччиною виник конфлікт

Сполучені Штати Америки та Німеччина не можуть домовитись щодо постачання танків Leopard 2 Україні. Між міністерствами оборони обох країн виник конфлікт.

Про це повідомляє CNN.

Зустріч очільників Міноборони двох країн відбулась перед засіданням "Рамштайну", яка пройде 20 січня в Німеччині й присвячена наданню військової підтримки Україні.

"Офіційні особи США, знайомі з ситуацією, повідомили, що питання танків ще не вирішене перед зустріччю в п’ятницю, і "було б дивно, якби Німеччина передумала, попри тиск Ллойда Остіна", — пише видання, посилаючись на власні джерела.

До слова, перед зустріччю Остіна з Пісторіусом у Вашингтоні були "дуже оптимістичні та впевнені, що досягнуть прогресу" в питанні передачі танків Збройним силам України.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Велика Британія має намір передати Збройним силам України 600 ракет Brimstone у рамках пакета військової допомоги. Задля цього країна "розблокувала" низку пакетів військової допомоги за останній рік.

Також повідомлялося, що кілька країн оголосять про плани відправити в Україну танки німецького виробництва Leopard 2 у п'ятницю, 20 січня, на зустрічі на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

Світ, 20.01.2023 10:59