Потрощені позиції ворога й збитий гелікоптер: Генштаб розповів про блискучі удари ЗСУ

12 СІЧНЯ 2023 09:00

Збройні сили України продовжують нищити російських загарбників. Так, авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала двадцять ударів по районах зосередження ворога, а також три удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Про це пише TrueUA із посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Наші воїни 11 січня збили гелікоптер Ка-52, а також два розвідувальних БпЛА типу "Орлан-10". Також ракетники й артилеристи уразили ворожий пункт управління, сім районів зосередження живої сили та три склади боєприпасів загарбників.

Відбиті атаки ворога

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Кремінна Луганської області та Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Первомайське і Красногорівка Донецької області.

Нагадаємо, Міноборони України 9 січня вдень повідомило, що російські загарбники розпочали потужний штурм Соледара у Донецькій області. Ворог перекинув на цей напрямок додатково штурмові загони й змінив тактику.

Американський Інститут вивчення війни у звіті за 10 січня повідомив, що заяви росіян про те, що окупанти захопили Соледар Донецької області, не відповідають дійсності. До того ж, за словами експертів, можливе захоплення Соледара не означатиме, що Бахмут опиниться в оточенні.

Ввечері 11 січня CNN з посиланням на українських військових повідомив, що Збройні сили України продовжують обороняти Соледар, ознак відступу не спостерігається.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 12.01.2023 09:00