Колаж TrueUA

Пожежа на Київщині, влучання на Вінниччині й Полтавщині: перші деталі про наслідки нічної атаки

У ніч на середу, 8 травня, росіяни масовано обстріляли Україну дронами й ракетами. Протиповітряна оборона працювала у кількох областях, також зафіксовані влучання.

Полтавська область

У регіоні вдалося збити ворожі цілі, однак сталося влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у районі.

"Після удару ворожого БпЛА виникла пожежа. За попередньою інформацією обійшлося без постраждалих", — написав у Telegram голова Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

Київська область

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, сталося загоряння об'єкта цивільної інфраструктури в одному з населених пунктів Броварського району.

"Рятувальники працюють, подробиці — офіційно згодом", — повідомив мер Броварів Ігор Сапожко.

Вінницька область

Голова ОВА Сергій Борзов повідомив про влучання в області. Деталей поки що не вказав.

"Ворог атакує обʼєкти критичної інфраструктури. Перебувайте в укриттях до кінця повітряної тривоги! На жаль, є влучання. Працюють Сили оборони й всі служби. Деталі згодом", — зазначив він.

Нагадаємо, що цієї ночі протиповітряна оборона працювала також на Львівщині та у Києві. Для обстрілу столиці ворог застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, повідомила місцева влада. За попередніми даними, в столиці без постраждалих та руйнувань. Також вибухи було чутно у Запоріжжі та в Івано-Франківській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 06:38