Фото: patrioty

Працівників ТЦК каратимуть за порушення прав людини: заява нардепа

Співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки будуть карати за порушення прав людини під час здійснення ними мобілізаційних заходів.

Таку заяву в ефірі телеканалу "Київ 24" зробив член Комітету Верховної ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Він наголосив, не можна порушувати права людини в процесі здійснення мобілізаційних заходів. Це, зокрема стосується права на недоторканність приватного життя та права на власність, яке не обмежується воєнним станом.

"І тут будь-які заходи мають здійснитися з дотриманням поваги до людської гідності, тому що право на людську гідність це те, що взагалі не може бути обмежене навіть в умовах воєнного стану", — заявив народний депутат.

За словами Веніславського, бувають випадки, які набувають не лише суспільного розголосу, але на них реагують правоохоронні органи, якщо в таких діях представників військкоматів є ознаки адміністративного чи кримінального правопорушення.

"Дуже багато представників ТЦК СП після таких скандальних випадків порушення прав людини, вони просто перестають бути представниками ТЦК СП і відправляються в бойові підрозділи", — резюмував Веніславський.

Раніше повідомлялось, що Працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) перевірятимуть інформацію, чи військовозобов'язаний оновив свої дані у єдиному державному реєстрі. Якщо все було зроблено вірно, то до громадянина не виникне жодних питань.

Нагадаємо, раніше заступник міністра оборони Іван Гаврилюк заявляв, що вже цієї весни військовозобов'язані, яких раніше визнавали обмежено придатними до військової служби, мають по-новому пройти військово-лікарську комісію. У новому законодавстві скасовано статус "обмежено придатний".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.05.2024 21:19