Александр Стубб / скріншот

Президент Фінляндії назвав єдиний шлях до миру в Україні

Мир у війні України з Російською Федерацією можуть наразі призвести лише події на полі бою. Водночас у президента Володимира Зеленського є щирі наміри щодо завершення бойових дій.

Таку заяву зробив президент Фінляндії Александр Стубб, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Потрібно з чогось починати шлях до миру. Після переговорів із Зеленським (президентом України Володимиром Зеленським, — ред.) у мене з'явилося відчуття, що існує щире прагнення миру", — йдеться у заяві Стубба.

Лідер Фінляндії зазначив, що український президент запросив лідерів багатьох країн на Саміт миру, що пройде 15-16 червня у Швейцарії.

"Я сподіваюся, що в ній візьме участь якнайбільше голів держав і урядів і що відбудеться зустріч з Росією. Це також може статися непомітно", — заявив президент Фінляндії.

Проте, за словами Стубба, наразі "єдиний шлях до миру лежить через поле бою".

Також лідер держави прокоментував можливість вступу України до Північноатлантичного альянсу. За словами Стубба, цей процес "є незворотним".

Зауважимо, американський генерал Бен Ходжес заявляв, що воєнні дії в Україні закінчаться лише тоді, коли російський диктатор Володимир Путін зрозуміє, що не зможе перемогти. Для цього країни Заходу повинні об'єднати всі зусилля для допомоги Києву.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що процес деокупації Кримського півострова пройде легше, ніж захопленого росіянами Донбасу. У цьому важливу роль відіграє ментальне повернення людей до України.

Також у липні 2023 року Зеленський повідомив, що війна в Україні не буде завершена до деокупації Кримського півострова. Інших сценаріїв українська влада не розглядає.

Своєю чергою директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс заявила, що, виходячи із ситуації на фронті, завершення війни в Україні найближчим часом є малоймовірним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 22:36