Фото: скріншот з відео

Президент Фінляндії відмовився розмовляти з Путіним: названо причину

Президент Фінляндії Саулі Ніїністе не бачить сенсу у подальших розмовах з російським диктатором Володимиром Путіним. Раніше він активно підтримував контакт з президентом РФ.

Таку заяву Ніїністе зробив в інтерв'ю агентству Bloomberg.

На цей час  Саулі Ніїністе більше не бачить у цьому позитивних сторін.

"Я сказав, що повністю готовий поговорити з ним, якщо буде якась користь від цього, але зараз нічого подібного ми не виявили", — сказав він.

Саме він є ініціатором подання Фінляндією та Швецією заяв про вступ до НАТО, кроку, спрямованого на зміцнення колективної безпеки після неспровокованого нападу Росії на Україну.

Ніїністе заявив, що вимога Росії у грудні 2021 року припинити розширення НАТО та вивести війська зі Східної Європи, сигналізувала про повернення до епохи, коли великі держави оточували себе сферами впливу.

"Це змінило правила гри в наших очах, тому що досі ми завжди думали та говорили, що з власної волі залишаємося несоюзними у воєнному відношенні, але хто повірить у це після того, як Путін сказав, що "ви не можете приєднатися", — сказав Ніїністе.

Нагадаємо, вступ Фінляндії та Швеції в НАТО блокується Туреччиною, щоб догодити російському диктатору Володимиру Путіну. Лідер країни  Реджеп Тайїп Ердоган може зіграти на руку Кремля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.03.2023 13:17