Фото: Офіс президента України

Президент Литви розповів, за яких умов закінчиться війна в Україні

Війна України з Російською Федерацією триватиме до того часу, поки одна зі сторін не видихнеться. Вона буде позиційною та виснажливою. 

Таку заяву зробив президент Литви Гітанас Науседа, пише Delfi.

"Зараз ми повернемося до status quo, вона (війна, — ред.) знову стане позиційною, виснажливою. Тоді підраховуватимуться втрати обох сторін і, нарешті, чекатимуть, доки одна з країн не досягне тієї точки, коли більше не зможе продовжувати війну", — сказав лідер Литви.

Науседа також переконаний, що Росія буде намагатися перехопити ініціативу, а Україна максимально протистоятиме цьому. На його думку, що у разі прориву фронту росіянами Україна не програє війну.

"Росія, звісно, може мобілізувати ресурси, не враховуючи думку власного народу, як мобілізувати людей, так і направити все на військові цілі. Можливості інших держав більш обмежені, просто тому, що вони — демократичні суспільства. Все це ті фактори, але ще раз повторюю — не йдеться про поразку України, йдеться про сценарій війни, який невигідний для України", — зауважив президент Литви.

Науседа переконаний, що Кремль може показувати, що нібито готовий до переговорів, хоча це лише "тактичні хитрощі". Він підкреслив, що лише Київ буде вирішувати, коли починати переговори з Росією.

Раніше міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що російський диктатор Володимир Путін нападе знову, якщо його не зупинити в Україні. Історія показала, що умиротворення агресора не є ефективним методом.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США Джеймс О’Браєн заявив, що на теперішньому етапі війни переговори між Росією й Україною про закінчення війни не мають сенсу. Адже зараз російський диктатор Володимир Путін прагне, аби українські сили капітулювали перед ним.

Своєю чергою міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що союзники можуть створити такі умови для України, що в Києва не буде іншого варіанту, крім переговорів із Російською Федерацією. За його словами, Захід не забезпечує належним чином українську армію зброєю та боєприпасами, необхідними для перемоги у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.12.2023 18:52