Роберта Мецола та Руслан Стефанчук. Фото з архіву. Джерело: Facebook спікера Верховної Ради України

Президентка Європарламенту прибула до Києва в День Європи (відео)

У четвер, 9 травня, з візитом до Києва прибула голова Європейського парламенту Роберта Мецола. Її зустрів спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Про свій візит до Києва Мецола написала на своїй сторінці в мережі X.

"Знову у країні відважних. У Києві в День Європи", — зазначила голова Європейського парламенту.

"Цього важливого дня я радий вітати у Києві президентку Європейського парламенту Роберту Мецолу. Європарламент безсумнівно на передовій підтримки України. Він був першою інституцією в ЄС, яка виступила за надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі", — заявив Руслан Стефанчук.

Він наголосив, що Європарламент завжди мав сильний голос, коли йшлося про створення міжнародної коаліції на підтримку нашої боротьби за свободу та європейські цінності, коли йшлося про постачання зброї в Україну та посилення санкційного тиску проти Росії.

"Й Україна завжди це цінуватиме", — підсумував голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Роберта Мецола перебуває на посаді голови Європарламенту зі січня 2022 року. Перед цим вона мала посаду віце-президентки, а після смерті Давида Сассолі стала президенткою. Вже після початку повномасштабної війни в Україні, у квітні, Мецола вперше відвідала Київ. Тоді ж з нею зустрівся президент Володимир Зеленський. Вони обговорили координацію європейських парламентів на підтримку України.

Нагадаємо, що сьогодні до Києва також прибула міністерка розвитку Німеччини Свенья Шульце. Вона вже неодноразова бувала в Україні й раніше, тож добре обізнана з нашою ситуацією. Нещодавно Шульце пропонувала створити приватний фонд для відновлення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2024 12:07