Комплекс "Іскандер". Фото: росЗМІ

"Приклад безвідповідальності": у США офіційно відреагували на майбутні ядерні навчання Росії

У понеділок, 6 травня, речник Пентагона, бригадний генерал Патрік Райдер засудив "приклад безвідповідальності" та "безвідповідальну риторику" Росії після того, як вона оголосила про наміри провести навчання із застосування ядерної зброї.

Слова американського генерала наводить AFP. Речник Пентагона назвав заяви російської сторони "прикладом безвідповідальної риторики, яку ми бачили з боку Росії й раніше".

"Це абсолютно недоречно з огляду на поточну ситуацію з безпекою", — додав він.

Райдер також наголосив, що США не спостерігають змін у стратегічному розташуванні російських сил, але "будуть продовжувати стежити за ситуацією".

Раніше міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрьом висловив стурбованість повідомленнями про те, що Росія збирається провести військові навчання із застосування ядерної зброї.

"Безвідповідальна поведінка Росія продовжує сприяти зростанню нестабільності та ставить під загрозу безпеку в нашому регіоні", — наголосив він.

Нагадаємо, що найближчим часом росіяни планують провести навчання із застосуванням тактичної ядерної зброї. Доручення провести навчання дав російський диктатор Володимир Путін. Генеральний штаб Росії розпочав підготовку навчань з ракетними з’єднаннями Південного військового округу із залученням авіації, а також сил Військово-Морського флоту. Варто наголосити, що подібних навчань в історії незалежної Росії не проводили. Навчання із застосуванням тактичної ядерної зброї проводив СРСР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.05.2024 21:16