Фото: ілюстративне. Джерело: Високий замок

"ПриватБанк" почав виплату допомоги пенсіонерам від ООН: скільки і за яких умов можна отримати кошти

"ПриватБанк" розпочав виплати грошової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН громадянам, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій і чиї пенсії не перевищують три тисячі гривень.

Про це повідомила прес-служба "ПриватБанку".

За словами члена правління "ПриватБанку" з питань роздрібного бізнесу Дмитра Мусієнка, такі виплати проводяться в рамках постанови Уряду №781 про Додаткову грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН з метою соціальної підтримки окремих категорій населення.

ООН надає грошову допомогу пенсіонерам, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій (включених до визначеного урядом переліку) та які отримують пенсійні виплати менші за три тисячі гривень і не отримували інших грошових допомог (допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб  чи від міжнародних організацій) з 1 березня 2023 року.

"ПриватБанк" здійснює виплати на картки банку без жодних комісій для отримувачів. Пенсіонери, які мають право на додаткову грошову допомогу, отримуватимуть виплати щонайменше чотири місяці поспіль безпосередньо на банківську картку чи рахунок, на який  зазвичай отримують пенсію", — уточнили в повідомленні.

Розмір додаткової грошової допомоги визначається як різниця між 3 000 гривень і пенсійною виплатою, але не може бути меншим, ніж 100 гривень. Переказ здійснюватиме "ПриватБанк" за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми ООН із зазначенням — призначення платежу "додаткова грошова допомога".

Нагадаємо, що уряд значно спростив процедуру отримання виплат для громадян України, які перебувають на окупованих територіях, виїхали за кордон чи є внутрішньо переміщеними особами. Відтепер громадяни матимуть розширені можливості та стане значно простіше подати заявку на зміну способу виплат (з "Укрпошти" на банківські картки), а також для проходження фізичної ідентифікації для отримання нарахувань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.09.2023 11:55