Фото: Міноборони

Продемонстрував непохитну підтримку України: Резніков підбив підсумки "Рамштайну-14"

Міністр оборони України Олексій Резніков підбив підсумки 14-го засідання Контактної групи з питань оборони України. Він наголосив, що зустріч у форматі "Рамштайн" продемонструвала непохитну підтримку України.

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

Зазначається, що пріоритетом сьогоднішньої зустрічі стало постачання Україні зброї та обладнання, терміново необхідних для звільнення окупованої території.

"Фокус: ППО, боєприпаси та броня. Нові ініціативи!" — повідомив очільник Міноборони.

Крім того, Резніков подякував міністрам оборони Люксембургу та Естонії Франсуа Баушу та Ханно Певкуру за презентацію конкретних кроків для розвитку ІТ-коаліції, а міністру оборони Литви Арвідасу Анушаускасу та литовському народу за ініціативу створення коаліції з розмінування. 

"Особлива подяка великому другу України та моєму особисто Ллойду Остіну за лідерство у безпрецедентній коаліції проти російського зла. Разом ми наполегливо працюємо, щоб досягти перемоги, справедливого миру та кращого майбутнього", — додав міністр. 

Нагадаємо, 18 липня відбулася вже чотирнадцята зустріч партнерів України у форматі "Рамштайн", яка проходила в онлайн-режимі. Одними з головних тем засідання Контактної групи стали оборона України та забезпечення нашої армії всім необхідним озброєнням.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що учасники "Рамштайну-14" обговорили нарощування виробництва боєприпасів для України в межах ініціативи Євросоюзу, а також на рівні двосторонніх домовленостей. Разом з тим партнери України розглядали питання підготовки практичних тренувань українських пілотів на винищувачах F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 22:50