Фото: росЗМІ

Прототип російського електромобіля став посміховиськом в мережі (фото)

Нещодавно в Росії презентували новий електрокар Amber. Прототип машини, нібито повністю зібраної з російських компонентів, помітили під час тестування.

Про це повідомляє Oddity Central.

"Прототипи автомобілів зазвичай мають привабливі структури, які відображають уяву аудиторії, і це чудовий спосіб продемонструвати бачення марки автомобіля найближчим часом. Але це не завжди так", — зазначають у виданні та згадують при цьому російський електомобіль Amber розроблений виробником "Автотор", що базується в Калінінграді. 

Судячи з фотографій автоновинки, вона має височенний капот, крихітні круглі фари та невелике лобове скло. Відомо, що частину кузовних деталей запозичено у Lada Vesta. Нудний дизайн спричинив незліченну кількість мемів та жартів, і багато хто назвав цей електромобіль найгіршою автівкою.

 електромобіль амбер росія

Фото: odditycentral.com

Зі свого боку, "Автотор" намагається врятувати своє обличчя, стверджуючи, що автомобіль матиме зовсім інший дизайн, коли він піде на виробництво і що це був лише "тест".

Технічні подробиці новинки російського автопрому розкриті дуже мало, але відомо, що Amber стане бюджетною машиною і буде оснащений акумулятором потужністю 25 кВт/год. Очікується що автомобіль розвиватиме максимальну швидкість 105 км/год.

"Автотор" оголосив про плани розпочати виробництво до 50 тисяч електромобілів Amber у 2025 році на своєму калінінградському заводі, додавши, що всі основні компоненти — електродвигун, інвертор, плати управління та акумулятори — будуть спроектовані та виготовлені в Росії. 

"Такі заяви й раніше робилися російськими автовиробниками, але всі вони зрештою працювали з китайськими комплектуючими", — підсумувало видання.

Нагадаємо, влітку в Києві на виставці Com Auto Trans відбулася презентація нового електромобіля LUAZ. Відому українську модель вирішили відродити у форматі компактного електричного пікапа. Пікап збудований навколо кузова китайської компанії Hebei Kaiyun Motors, але є в ньому й українські компоненти — рама, сидіння, скло та батарея. Стартова ціна LUAZ становила від 190 000 гривень (без урахування вартості батареї).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 26.12.2023 16:36