Фото: росЗМІ

Путін продовжує будувати коаліцію на противагу Заходу, — ISW

Російський диктатор Володимир Путін продовжує активно розвивати двосторонні відносини з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм. Тим самим, будуючи коаліцію на противагу Заходу.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Зокрема, фахівці Інституту зауважили, що про створення коаліції на противагу Заходу свідчить зустріч заступника міністра закордонних справ Росії Андрія Руденка зі спеціальним представником Китаю у справах Корейського півострова Лю Сяоміном, яка відбулася 19 березня в Москві. Головна тема перемовин — обговорення ситуації на Корейському півострові. У ході своєї зустрічі сторони звинуватили Сполучені Штати та їхніх союзників у загрозі військовій ситуації в північно-східній Азії та застерегли США від поширення "блокового мислення" в стилі холодної війни.

На думку аналітиків, наразі країна-агресорка також має намір посилити свої відносини із КНДР. До того ж КНДР надала Росії балістичні ракети та артилерійські снаряди в обмін на ймовірну технологічну співпрацю та іншу невизначену підтримку. 

Крім того, Росія активно посилює відносини і з Іраном. Так, 19 березня президент Ірану Ібрагім Раїсі провів телефонні перемовини із російським диктатором Володимиром Путіним щодо двосторонньої співпраці між країнами. До того ж, за інформацією ISW, Раїсі підтвердив свою готовність допомогти Росії стабілізувати регіон Південного Кавказу.

"Прагнення Росії до зміцнення політичних і дипломатичних двосторонніх відносин з Пекіном, а також використання двосторонніх відносин з Іраном і Північною Кореєю для військової вигоди є типом "блокового мислення", в якому Лю і Руденко звинувачували США та їхніх союзників. Кремль використовував війну в Україні, щоб підтримувати двосторонні відносини та створювати коаліцію держав, щоб урівноважити Захід, що тривалий час було центральним аспектом зовнішньої політики Росії", — наголосили аналітики.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що Кремль намагається встановити інформаційні умови для затяжної війни в Україні. Для цього російські пропагандисти використовуватимуть заявлені рекордні рівні явки виборців та підтримку російського диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.03.2024 07:07