Фото: росЗМІ

Путін відреагував на бої у Курській та Бєлгородській областях

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що головна мета боїв у Курській та Бєлгородській областях — зірвати президентські вибори у РФ. До того ж у спробах зірвати так звані вибори Путін звинуватив Україну.

Про це повідомили пропагандистські ЗМІ.

"З метою зірвати процес голосування, залякати людей київський неонацистський режим задумав і намагається здійснити низку злочинних, демонстративних збройних акцій. Це завдання ударів по мирних населених пунктах на території Росії. Близько 95% ракет і снарядів знищуються нашими засобами ППО", — наголосив диктатор.

Крім того, Путін визнав, що в ході боїв у Курській та Бєлгородській областях є постраждалі серед цивільного населення. Кремлівський диктатор пообіцяв надати їм допомогу.

"У нас є постраждалі серед мирних громадян. Усім їм та їхнім сім'ям буде надано всю необхідну допомогу і підтримку. Безкарними ці удари противника не залишаються і не залишаться", — заявив Путін.

Що відбувається на кордоні з Росією

Добровольці легіону "Свобода Росії", РДК, та "Сибірський батальйон" 12 березня здійснили прорив російського кордону й заявили, що зайшли у Курську та Бєлгородську області. Пізніше вони повідомили, що контролюють село Тьоткіне Курської області, хоча кілька разів уточнювали інформацію, наголошуючи, що бої тривають. Вже зранку 14 березня жителі Бєлгорода поскаржилися на прильоти. Тим часом російські ЗМІ заявили про нібито прорив диверсійно-розвідувальних груп у Бєлгородській області.

У четвер окупанти повідомляли про "тяжкі бої" на Бєлгородщині. Російські пропагандисти писали, що в районі населених пунктів Сподарюшино та Козинки триває бій, застосовується бронетехніка та реактивні системи залпового вогню.

Того ж дня рашисти істерикували, що російський Грайворон Бєлгородської області опинився під масованою атакою. Внаслідок ударів було нібито багато поранених та руйнувань. Не оминула ця участь місто й 15 березня. Губернатор В'ячеслав Гладков повідомив, що внаслідок атаки є загиблий та руйнування, а загиблий був учасником територіальної самооборони, який вранці заступив на чергування у зв'язку зі складною оперативною обстановкою.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував повідомлення формувань легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" і "Сибірського батальйону" про бойові дії у Бєлгородській і Курській областях РФ. Зокрема, він наголосив, що бійці мають право проводити операції на території РФ, оскільки є її громадянами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.03.2024 18:55