Фото: Офіс президента

"Путіну страшно": у Зеленського пояснили, чому похорони Пригожина пройшли у таємному форматі

Похорон ватажка військового угруповання найманців "Вагнера" Євгена Пригожина, який відбувся у закритому форматі, символізує страх російського диктатора Володимира Путіна. 

Таку думку висловив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк на своїй сторінці у Telegram.

"Бездоганно. Все, що потрібно розуміти про нинішню Росію та її майбутнє", — зазначив він.

Він переконаний, що таємний похорон екс-глави "Вагнера" Пригожина є абсолютним символом справжнього страху Путіна. Навіть після демонстративного вбивства "вагнерівця" російський диктатор панічно боїться справжніх масових протестів.

"Боїться пам'яті, розмов, сумнівів, порівнянь. Боїться репутаційного обнулення, що триває. Боїться своїх "героїв", нав'язливо розчиняючи їх у невідомості. Невідоме місце похорону, невідомий цвинтар Петербурга, невідомий час, невідома кількість осіб, які прийшли на прощання, невідомі інформаційні повідомлення. Просто тому, що Путіну страшно", — додав він.

Таємний похорон Пригожина

У вівторок, 29 серпня, поховали ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, який загинув внаслідок падіння власного літака. Поховання відбулося у закритому форматі на Порохівському цвинтарі в Санкт-Петербурзі. Згідно з побажанням родичів, на церемонії були присутні вони і близькі друзі, лише близько 30 осіб. Його поховали поруч з батьком. 

Нагадаємо, 27 серпня Слідчий комітет Росії підтвердив загибель ватажка приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина в авіакатастрофі у Тверській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.08.2023 19:19