Фото: ДТЕК

Ракетна атака та негода: у Міненерго повідомили про енергетичну ситуацію в регіонах

Внаслідок ракетної атаки в ніч на 17 січня є проблеми з електроенергією та газопостачанням у Харкові та на Кіровоградщині. Також енергетики заживили більшість абонентів, які були знеструмлені через негоду.

Про це повідомляє Міненерго.

У відомстві зазначили, що у Харкові внаслідок нічного ракетного удару знеструмлено 43 побутових та вісім юридичних споживачів. Також без газу 170 абонентів. 

"Відновлювальні роботи розпочнуться, щойно енергетики отримають дозвіл від ДСНС", — йдеться у повідомленні Міненерго.

Там наголосили, що енергетики заживили більшість абонентів, які були знеструмлені через негоду. Залишаються без напруги 10 населених пунктів у Кіровоградській області, загалом — 1,1 тисячі споживачів. 

"Через ворожий удар, який стався минулої доби, в області залишається знеструмленим 71 споживач", — додала прес-служба відомства.

Раніше у ДТЕК повідомили, що 17 січня російські загарбники вчергове обстріляли прифронтову теплоелектростанцію. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

Своєю чергою міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що загроза обстрілів енергетичної інфраструктури України нікуди не зникла. Окупанти продовжують керуватися своїм стратегічним задумом.

Нагадаємо, раніше у Міненергетики заявляли, що графіки відключення світла вже розроблені, але наразі їх не застосовують в жодній із областей. Електроенергії, яку генерують українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів.

Також за словами Германа Галущенка, блекаути в Україні можуть спричинити тільки стихійні лиха. Під час сильних морозів на території нашої країни не прогнозують тривалих відключень електроенергії. Але це не стосується можливостей військового впливу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 12:28