Фото: Офіс президента

"Рамштайн-17": коли відбудеться наступна зустріч

Наступна зустріч Контактної групи з питань оборони України відбудеться вже наступного тижня. Вона стане вже 17-ю зустріччю у форматі Рамштайн.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Норвегії.

Відтак, за даними відомства, міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам візьме участь у новій зустрічі контактної групи, яка має відбутися 22 листопада.

"Американський міністр оборони (Ллойд Остін, — ред.) запросив на зустріч міністрів оборони та начальників оборонних відомств із близько 50 країн, щоб обговорити подальшу військову підтримку України в короткостроковій та довгостроковій перспективі", — йдеться в повідомленні.

Водночас представництво глави Міноборони Норвегії наголосило, що посадовець візьме участь у "Рамштайні" в онлайн-форматі зі Стокгольма, де він перебуває на зустрічі у форматі країн так званої Північної групи.

Нагадаємо, 11 жовтня у Брюсселі відбулася шістнадцята зустріч союзників України у форматі "Рамштайн", на якій обговорювалися оборонні потреби ЗСУ та нові пакети допомоги. Вперше до засідання Контактної групи з оборони особисто приєднався український гарант Володимир Зеленський. В рамках візиту президент провів низку зустрічей із партнерами, а союзники оголосили про нові пакети військової допомоги.

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що за підсумками засідання у форматі "Рамштайн" Україна отримала допомоги на пів мільярда доларів.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський на засіданні "Рамштайну" заявив, що Україна повинна стати переможцем у зимовій битві, коли російські загарбники відновлять масовані атаки на об'єкти критичної інфраструктури. Наша держава має для цього відповідні спроможності оборонної промисловості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.11.2023 16:13